Több daru segítségével szombat helyezték fel a 9606 oldalszámú MIG-21 MF repülőgépet a 44-es és 445-ös út találkozásánál lévő körforgalomban.  Mint a Baon.hu beszámol róla a deltaszárnyú gép kiállítása Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnokának ötlete volt, aki szerint ily módon hatásosan ki lehet fejezni Kecskemét és a repülés, a reptér szoros kapcsolatát.

Csakhogy korábban nem volt alkalmas körforgalom a környéken, nemrég azonban az északi elkerülőhöz kapcsolódóan megépült egy megfelelően nagy, így megvalósulhatott a terv, amihez 12 millió forint is kellett.

Vadászgép tűnt fel egy kecskeméti körforgalomban 2 A MIG-21-est természetesen nem eredeti állapotában került ki a bázisról, hatástalanították, nem lehet vele repülni, lőni, rádión kommunikálni.  A kisebb tömeg érdekében leszerelték a futóművet, a rádiónavigációs rendszerből csak a lokátor rúd maradt meg, a gépágyúból kizárólag a fegyvercső, eltávolították a generátorokat, szivattyúkat, tartályokat is.

A repülő éjszaka ki lesz világítva, szárnyain pedig piros-fehér-zöld lámpák világítanak majd. A ?pilótának? egy női bábut öltöztettek be.