Legutóbb egy idő előtt legyártott makett kapcsán tudhattunk meg fontos részleteket a Volvo soron következő újdonságáról, most pedig kémfotók árulkodnak a két év múlva érkező S90-esről.

A BMW5, a Mercedes E-osztály és az Audi A6 ellenfeleként kell bizonyítania az elaggott S80-ast váltó modellnek. Ha a vele közös műszaki tartalmú XC90-ből indulunk ki, remek felütéssel rajtolhat a piacon, más kérdés, hogy a felső kategóriás szedánok vásárlói jóval konzervatívabbak, mint a szabadidőjármű-tulajdonosok.

Éppen ezért az S90 nem annyira agresszív, mint inkább kifejezetten elegáns modell lesz, amiben az erőteljes vonalvezetés mellett szerepet kapnak a már megismert, tagolt lámpatestek – az elsők egyedi belső szerkezete még az álcaponyva alatt is felismerhető, a függőleges hűtőráccsal egyetemben.

Utóbbi mögött négyhengeres turbómotorok dolgoznak majd. Kiemelt figyelmet követel magának az elképesztően takarékos D4 dízelmotor, de nyilván a T8 hibrid verzió sem hiányzik majd a palettáról – a flottavásárlók számára ezek a takarékos modellváltozatok tűnnek a legrelevánsabbnak.

Az utastérben igényes, nem sablonos anyagválasztás, vízszintes tájolású műszerfal és portré formátumú központi kijelző határozza meg a hangulatot. A biztonság terén máris az élen jár a Volvo SPA padlólemeze, a minőségre sem lesz panasz, így ha a vezetési élmény stimmel, a német versenytársak 2017 tavaszától keserű éveknek nézhetnek elébe.