Tizenhatan meghaltak és hárman eltűntek vasárnapra virradó éjjel Dél-Franciaországban a Földközi-tenger partvidékén kialakult zord időjárásban.

A francia meteorológiai intézet jelentése szerint heves zivatarok söpörtek végig az ország délkeleti részén éjjel egy óra körül. Cannes-ban néhány óra alatt 197 milliméter eső esett, amely aztán elárasztotta az utcákat, sok helyen magával sodorva a gépkocsikat.

Kilépett a medréből a Brague folyó Antibes közelében és elárasztotta a város környékét. Kempingek sora került víz alá. A környéken két helikopter járőröz felmérve a keletkezett károkat, segítséget nyújtva az emberek kimenekítéséhez. Antibes közelében az A8-as is autópályát elöntötte a víz. Cannes térségében számos másodrendű út is víz alatt áll.

A francia vasúttársaság (SNCF) jelezte, hogy tucatnyi vonat vesztegel utasokkal teli a pályaudvarokon Dél-Franciaországban, a vasúti közlekedés egész nap szünetel a francia Riviérián.  

A cannes-i polgármesteri hivatal bejelentette, hogy a kialakult helyzetre tekintettel mozgósították a rendőrség és a katasztrófavédelem erőit a térségben. A tengerparti városban vasárnap reggel mintegy 70 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, délutánra a lakások felében ismét volt áram, máshol napokig eltarthat a szolgáltatás helyreállítása.
    
A vihar, amely elhagyta Franciaországot és az olasz partok felé tart, a tengeren volt a leghevesebb.

Kattints a képre! Galéria nyílik!

A vízkárról:

Ha a kocsit az ajtók alsó vonalánál mélyebb vízbe mártjuk a víz be fog szivárogni az utastérbe.
Az elektronikai egységeknek, rádiónak, navigációnak, kis villanymotoroknak valószínűleg mind végük lesz, ha vízbe merülnek. Pláne, ha áram alatt is voltak, márpedig ha a tulaj nem vette le az akkusarut, mielőtt jött a víz.

Ha menet közben gázolunk mélyebb vízbe, akkor a generátor, az önindító adhatja meg magát elsőként.  Ha a motor szív vizet, akkor annak is annyi. A vizet a dugattyú nem tudja összenyomni – leáll a motor, görbül, törik a hajtókar, ha nem kiszakítja a blokk oldalát.


Általános javaslatként maximum tengelymagasságig érő vízen hajtsunk át, ott is lassan, lehet gödör vagy hordalék a víz alatt. Ha mégis muszáj átvágni magasabb vízen és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a víz nem éri el a szívócsövet, lassan menjünk és egyenletes tempóban. Nagyobb tempónál magasabbra tornyosul a víz.

További részletek tudhatsz meg a vízkárról, annak kezeléséről (javítás, biztosító stb.) a Vezess korábbi cikkéből. Kattints!