Jövőre igazán érdekes újítással dobják fel a túraautó-világbajnokságot, a kerékpárversenyek világából ismert csapatidőfutammal. Az újdonsághoz természetesen stílusos beharangozó is készült, amiben Michelisz Norbi – a mezőny három hondásának egyike – a főszereplő.
Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro mutatta meg egyelőre csak bringával, hogy mi vár 2016-ban a WTCC versenyzőire. Gyártónként három autónak kell egymáshoz minél közelebb, szélárnyékben haladnia és így teljesíteni egy kört, a legjobb időnek pedig az utolsó autó ideje számít majd. Így plusz pontokhoz juthatnak a konstruktőrök.
Az csapatidőfutamot vasárnap tartják majd, az eddigi bemelegítő edzés helyett. És ahogy a videón is jól látszik, nem csak a gyári Honda-csapat versenyez majd egymásért, a Zengő Motorsport is beállhat a konvojba, de az már egyáltalán nem biztos, hogy Norbival a volán mögött, ugyanis a magyar versenyző így nyilatkozott a sanghaji hétvége után:
“Egy autóversenyző bármilyen sorozatban is megy, egy cél lebeg a szeme előtt, hogy egy nap bajnok legyen, és meglátásom szerint ehhez gyári pilótának kell lenni. Úgy gondolom, a tavalyi eredmények és az idén mutatott fejlődés után jó pozícióban vagyok, hogy jövőre már egy gyári szerződésről beszéljünk.”