Japánba érkezett a FIA Túraautó-világbajnokság a hétvégén, kedvenc WTCC-pilótánk pedig már túl is van az időmérőn, ami ennél jobban nem alakulhatott volna.

Azt már az edzések után érezte Norbi és az egész csapat, hogy jobban megy a szekér, mint általában. Elmaradt a csalinkázás a tizedik hely környékén, nem volt tanácstalan pillázás, hogy akkor most ki és miért gyorsabb.
Az időmérő első harmadában legnagyobb Norbi kezdett az élen, de jött Müller és hamar lehűtötte a kedélyeket. Mindenkinek felkerültek az új abroncsok, Norbi addigra már csak hatodik volt, majd egészen a kilencedik helyig csúszott vissza, de az utolsó percekre újra ringbe szállt, nehogy baj legyen, nem akart kiesni.
Sokan azt gondolták, hogy altattak a szabadedzéseken a Citroënek, és tessék, tök igazuk lett! Az első öt helyből négyet hipp-hopp a francia márka foglalt el a Q1 után, úgy, hogy az edzéseken alig találtak körbe. Michelisz a 11. helyen kullogott át az időmérő második szakaszába, de az szerencsére nem számít hányadiknak jutott be, a lényeg, hogy a kiesők előtt volt.
A kvalifikáció második szakaszában az elő gyors kört Lopez fejezte volna be, de a bokszba ment váratlanul. Norbi ekkor a harmadik volt; előtte és utána is Citroënek. A két hondás gyári versenyző az utolsó pillanatban futott neki a feladatnak. Müller nem hozta a várt eredményt és a hetedik lett. Monteiro motorcseréje miatt a tizedik helyre focizta be magát, és ezúttal elmaradtak Tarquini villantásai is.
Egyetlen körben minden nagyágyú a pályán volt, nagyon izgalmas lett a vége. Főleg, mert nem csak a többiek javítottak, hanem Norbi is. Ő viszont akkorát, hogy azonnal az élre ugrott, így elsőként ment tovább az utolsó egykörös küzdelembe a Q2-ből.
Négy Citroën és Michelisz Norbi, így lépett be a Zengő Motorsport a legjobb öt küzdelmébe. Jöttek sorban a Citroënek és egyetlen olyan idő sem született amire azt lehetett volna mondani, hogy na, ez megdönthetetlen. Lopezé sem!
Michelisz maradt a végére. Nyolcvan századot vert Lopezre, ami minimális ugyan, de ismerve a francia márka műszaki fölényét, óriási siker. Mindez Japánban, a Honda otthonában, hazai pályáján, a Honda vezetői, tulajdonosai előtt. Holnap folytatódik a történet, reggel 7-kor startol a mezőny.
Hajrá Norbi!

 

(forrás: zengomotorsport.hu)