Nem akármilyen történettel jelentkezett a rendőrség honlapja. Három tucat lopott járművet találtak a Pest megyei nyomozók Vácon, egy autószerelő műhelyben és az egykori kötöttárugyár területén, pedig csak rutineljárásnak indult.

Eredetileg a nyomozók tanúkutatásra indultak február 19-én kora délután a váci Derecske dűlőbe. Megjelenésükkor azonban egy autószerelő műhelynél pakolászó férfiak pánikszerűen beugrottak egy Audi A5-ösbe, és elmenekültek.

A rendőrök ellenőrizték a műhely alkalmazottait és a bent álló gépkocsikat. Kiderült, a járművek többségét körözik, az irodában tárolt okmányok egy része pedig hamis. A műhelyből egyedi azonosító jel meghamisításához használatos eszközöket és feltehetően lopott alkatrészeket, valamint három gépkocsit, egy földmunkagépet és egy teherautót foglaltak le a nyomozók. A műhelyben dolgozókat kihallgatták és elrendelték az Audi körözését is.

Véletlenül találtak 30 lopott autót 2 Az éjszakába nyúló helyszíni szemle közben bejelentés érkezett a rendőrségre: pár utcával odébb gyanús férfiak parkoltak le két személygépkocsit. A zsaruk mindkét, feltehetően lopott gépkocsit lefoglalták.

Február 21-én délelőtt Sződligeten, egy parkolóban lezárva megtalálták a fekete Audi A5-öst is. Ellenőrizték, és kiderült: egy német állampolgártól tulajdonították el Szigetvárról. A nyomozók február 23-án késő este megtalálták azt a telephelyet, ahol az elkövetők lopott gépjárműveket pihentettek. Vácon, a volt kötöttárugyár területén bérelt csarnokban és a telephely félreeső pontjain két tucat kétes eredetű járművet – köztük egy munkagépet, egy BMW, egy Kawasaki és két KTM motorkerékpárt -, valamint több teherautónyi gyanús alkatrészt találtak.

A zömében Audikat, BMW-ket a nyomozás adatai szerint 2013 eleje és 2015 februárja között lopták el külföldön, valamint Budapesten. Négy helyszínről 36 járművet foglaltak le, együttes értékük meghaladja a százmillió forintot.

Az Audival elmenekült személyek február végén, illetve március elején ügyvédjeik kíséretében önként jelentkeztek a rendőrségen, orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást, előzetes letartóztatásba kerültek.

Kíváncsi vagy milyen autókat lopnak ma Magyarországon? A Vezess.hu megszerezte a legfrissebb listát. Kattints a képre!

Véletlenül találtak 30 lopott autót 3