“Ha elérted a tökéletességet, nincs más dolgod, mint megduplázni azt” – ezzel a sejtelmes szlogennel és egy kívánatos sziluett rajzával harangozta be új tanulmányautóját a Lamborghini. A leírás akár négyszemélyes modellre is utalhatna, de úgy tűnik, az erőforrások számáról beszéltek. 

Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 1
Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 2

Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje?

Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje?

Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 6
Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 7
Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 8
Fotó megosztása:
Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 9


A klasszikus szépségűnek ígérkező modellről ugyan továbbra sincsenek információk, a gyár azonban július végével levédette az Asterion márkanevet, majd egy héttel ezelőtt megtette ugyanezt a név grafikus ábrázolásával is. 
A görög kultúrkörben két krétai királyt is Asterionnak hívtak, és mindkettőnek van köze a bikához: egyikük Európa hercegnő férje, a későbbi Mínosz király apja, aki csak a krétai szent bika képében juthatott a trónra, a másik pedig egyes kutatók szerint maga a Minótaurosz volt, Mínosz feleségének bikától fogant fia. 
Nem is ez az érdekes, hanem a tipográfia: az Asterion “O” betűjébe ugyanis villám hasít bele. Ez persze lehet szimpla utalás a mitológiai gyökerekre, vagy csak valami dögöset akart rajzolni a grafikus, de a XXI. században nem divat az öncélú díszítgetés, mert még bepereli valaki az alkotót. 
Elérkezett a hibrid Lamborghini ideje? 10
Bizonyítéknak ez még kevés, de elgondolkodtató: lehetséges, hogy a Lamborghini is beszáll a hibridversenybe, és miután a Venenónál kihagyta a ziccert, most megpróbálja behozni lemaradását, hogy a Ferrari, a McLaren és a Porsche után maga is hibrid szupersportkocsit épít. 
A még vadabb elgondolás persze az elektromos autó volna: a márkát birtokló Audi ezirányú sikerei (lásd R8 e-tron) alapján nem kizárható ez a lehetőség, bár sok értelme nem volna, lássuk be.