Tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, és az M7-es Balaton felé vezető oldalának Pest megyei szakaszán is csak lépésben lehet haladni – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombat délelőtt az MTI-t.

Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 1
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 2

Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is

Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is

Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 10
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 11
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 12
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 13
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 14
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 15
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 16
Fotó megosztása:
Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is 17


Pécsi Norbert Sándor már pénteken jelezte, hogy az M0-s 13-as kilométerénél – ahol júniusban egy balesetben kiégett egy kamion – javítási munkákat végeznek, emiatt hétfő hajnalig a három sávból kettőt lezárnak. Mivel a hőségriasztás miatt felfüggesztették a kamionstopot, a nehézgépjárművek szombati megjelenése csak súlyosbította az ezen a szakaszon egyébként is előre látható tumultust.

Az M0-s M5-ös felé vezető oldalán Szigetszentmiklós felé jelenleg tíz kilométeres a kocsisor, a Magyar Közút az autósok türelmét kéri – mondta az osztályvezető.     Közlése szerint hasonlóan rossz a helyzet az M7-es autópálya fővárosból kivezető oldalán: Martonvásárig lépésben halad a kocsisor. A dugó fő oka valószínűleg az, hogy szinte mindenki egyszerre indult el hűsölni a Velencei-tóra, illetve a Balatonra.     

A Balaton déli partja felé igyekvők a 7-es főútra térhetnek le, ahol hétvégén szintén az átlagosnál jóval nagyobb a forgalom, míg az északi part felé némi kerülővel iktatható ki az M7-es. Az M1-es autópályára letérve Székesfehérvár irányába a 811-es úton, később Veszprém felé a 8-as főúton érdemes továbbautózni, végül a 72-es főúton közelíthető meg a Balaton északi partja – javasolta Pécsi Norbert Sándor.   

Frissítés  – 13:00:

Még mindig tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, ezért a 13-as kilométernél javítási munkákat végző szakemberek a két lezárt sávból egyet megnyitnak a torlódás mérsékléséért – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Forrás: MTI