A minnesotai (USA) Anna Smith két héttel ezelőtt késő este, a szakadó esőben próbált hazajutni, amikor egyszer csak megállt autója motorja. Kigurult az útpadkára, ám a következő pillanatban villám csapott a kocsiba. 

Ez általában nem jelent életveszélyt, most azonban kigyulladt az autó motorja, a nagyfeszültségű elektromos kisülés pedig rövidre zárta az autó elektromos hálózatát, és megolvasztotta az ajtózárakat, így Anna lángoló kocsija foglya lett. 
Szerencséjére éppen arra járt egy rendőrjárőr: odarohant a lángoló járműhöz, betörte az utasoldali ablakot, és egy időközben szintén megálló ismeretlen segítségével kiszabadították a tűzcsapdából a nőt. A rendőrtiszt és a kiégett terepjáró tulajdonosa egyaránt apróbb sérüléseket szenvedtek az üvegszilánkok miatt. 
A titokzatos segítő anélkül távozott a helyszínről, hogy megköszönhették volna neki a segítséget. Rendszáma alapján mostanra sikerült őt azonosítani: a tizenéves Michael Smith rendőrakadémiai hallgató, és éppen hazafelé tartott, amikor látta, hogy valaki segítségre szorul. “Segítettem, aztán tovább mentem. Nem gondoltam, hogy nagy ügy” – mondta a fiú, aki tanulmányai mellett egy farmon dolgozik, hogy eltartsa magát.
Nyitóképünk illusztráció