Rövid időre megtorpant, ám most újfent teljes erőbedobással dübörög az Audi elektromos projektje. Miután az Audi R8 e-tron újra terítékre – Wolfgang Dürheimer egykori kutatási főnök pedig az ezen a téren mutatott tétovázása miatt lapátra – került, most úgy tűnik, megállíthatatlan járványként terjed a villamosítás a cégen belül. 

Egy indiai autós blog (így is hívják őket, Indian Autos Blog) mikrofonvégre kapta Dürheimer utódját, Dr. Ulrich Hackenberget, aki megerősítette, hogy hamarosan konnektoros hibrid hajtásláncot kaphatnak legnagyobb modelljeik: az A6, az A8, de legelőször is a Q7, amelynek új generációja jövőre érkezik a piacra. 
A részletek egyelőre nem ismertek, de arra bizton számíthatunk, hogy az Audi A3 e-tron konnektoros hibridnél (képeinken) nagyobb hajtásláncot kapnak a behemótok. A kompakt PHEV 204 lóerős rendszerteljesítménnyel, 350 Nm kombinált forgatónyomatékkal mozgatja a győri modellt, amely akár 50 kilométert képes tisztán elektromos üzemben haladni, 7,6 másodperc alatt gyorsul százra, átlagfogyasztása pedig hihetetlen másfél liter száz kilométeren.