Nem tudni, milyen egészségügyi vészhelyzet miatt vitték be, de aligha volt súlyos az állapota annak a férfinak, aki tegnapelőtt reggel 9-kor úgy döntött, egy mentőautó nem álldogálhat csak úgy tétlenül, miközben az utcákon emberek szorulnak segítségre – vagy egyszerűen csak bolond és/vagy részeg volt. 

Mindenesetre a meg nem nevezett férfi előremászott a kórház parkolójában várakozó jármű vezetőfülkéjébe, beindította a mentőt, és távozott. 
Az nem jutott eszébe, hogy a megkülönböztető jelzéseket használja – erre faragott rá, mert alig néhány kilométerrel odébb elakadt a dugóban. Nyilván az sem segített sokat a helyzetén, hogy pont a városi rendőrőrs irányába indult el; mindenesetre alig néhány percnyi szabadság után máris úton volt vissza a kiindulási helyére, ezúttal egy máshogy szirénázó jármű hátuljában. 
A renegát pácienst végül bilincsben ugyan, de kivizsgálták. A mentőautó személyzetének nem esett bántódása a bizarr kaland során.

Van persze, hogy nem kell autótolvaj hajlamú beteg ahhoz, hogy bajba kerüljön egy mentőautó legénysége. Londonban például pásztorórák helyszínéül használta kocsiját egy mentőorvosnő – csakhogy féltékeny barátja videón rögzítette a légyottokat…