Szeptemberben 4680 darab új személygépkocsi, valamint 912 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kis-haszonjármű került forgalomba Magyarországon – derül ki a JATO Dynamics legfrissebb összesítéséből.

A legfrissebb adatok szerint év első kilenc hónapjában összesen 41 260 új személyautó és 7455 új kis-haszonjármű került a magyar utakra.

A személygépjárművek esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly szeptemberi számoknál 32 %-kal magasabb. Az első kilenc hónap összesítése az előző év azonos időszakához képest 4 %-os növekedést mutat. A kis-haszongépjárművek esetén az előző év szeptemberi eredményeihez képest 10 %-os növekedés történt, az első kilenc hónapot figyelembe véve a számok 8 %-kal alacsonyabbak.

Ford – Škoda harc a piacon 1
Ford – Škoda harc a piacon 2

Ford – Škoda harc a piacon

Ford – Škoda harc a piacon

Ford – Škoda harc a piacon 7
Ford – Škoda harc a piacon 8
Ford – Škoda harc a piacon 9
Ford – Škoda harc a piacon 10
Fotó megosztása:
Ford – Škoda harc a piacon 11
Szeptemberben a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 639 darabszámmal, a 2013-as év első kilenc hónapjában is a Ford került ki győztesen 5483 db-os  össz forgalomba helyezéssel, mellyel a hazai piac 11%-át sikerült lefednie a márkának.

Modell szinten a legtöbb Škoda Octaviából kelt el szeptemberben (259 darab), az éves modell ranglistát is az Octavia vezeti 2319 db-os eladással.

A magyar gépjárműpiac céges és magáneladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az új autó forgalomba helyezések többsége, 74 %-a céges, míg a magáneladások a piac 26%-át teszik csak ki.

A céges/magáneladások megoszlása a 10 legeredményesebb márka esetén:

Ford – Škoda harc a piacon 12