“Azt hittem, valami vészhelyzethez riasztották a rendőröket, azért állt meg többszörösen szabálytalanul az X5-ös” – számolt be a Daily Mailnek az az irodai dolgozó, aki munkába igyekezve vette észre, majd fotózta le London belvárosában a minden megállási tilalmat megszegő autót. 

Annyiban is hagyta volna a dolgot, hiszen bevetésre igyekezve nyilván nem ügyelhetnek a szabályok betartására a rendőrök, ám néhány méterrel odébb meglátta az autó gazdáját, egy talpig felfegyverzett kommandóst, aki éppen húsos szendvicset vásárolt a sarki kioszkban. 

Nálunk hasonló esetben hol állnának meg a rendőrök?

Az eset a világ bármely részén szemet szúrna, Londonban azonban különösen érzékenyen reagál a közönség a parkolási visszaélésekre: tavaly csaknem négymillió autóst (azaz naponta több mint tízezret!) bírságoltak meg azért, mert nem megfelelő helyen vagy időben támasztotta le autóját. 
Annyi szóljon csak a hallatlanul pofátlan rendőr mentségére, hogy legalább ízlése van, ha már gerince nincs: a brit főváros egyik legfelkapottabb büféje előtt hozott szégyent a testületre.
Forrás: Daily Mail