Kigyulladt egy limuzin Kalifornia északi részén hétfőn, a benne ülő tíz idős hölgy – akik közül néhány már 90 éves is elmúlt – sértetlenül átvészelte a balesetet.


Az utasok egyikük 90. születésnapját ünnepelték. A limuzin az ünnepelt háza előtt állt, már tízen ültek benne, és a sofőr arra várt, hogy a parti minden résztvevője megérkezzen. Ekkor fehér füst kezdett el áradni a vezetőfülkét és az utasteret elválasztó falból – mondta el az ünneplők legfiatalabbja, egy 63 éves.
    
Többen közülük már bottal vagy járókerettel közlekednek, de mindenkinek sikerült kiszállnia az autóból, mielőtt kigyulladt. Mint mondták, szerencsére még nem mindenki szállt be és az ajtó nyitva volt.

Az eset hírére a helyszínre érkező tévéstáb felvételein látszott, hogy a limuzin belseje teljesen kiégett.


   
Május elején szintén kigyulladt egy limuzin a San Franciscói-i öböl felett átívelő San Mateo-Hayward-hídon. A benne utazó kilenc nő, harmincas-negyvenes éveikben járó ápolónők szintén ünnepeltek. Öten közülük életüket vesztették, a négy életben maradtat füstmérgezéssel kórházba szállították.

Szakértők felvetették, hogy meg kellene vizsgálni a limuzinokra vonatkozó amerikai szabályozást, mivel szerintünk az túlságosan engedékeny a járművek átalakítása tekintetében. A most történt esetben valószínűleg a hibás kábelezés okozta a tüzet.

A limuzinkölcsönző is büntetésre számíthat, miután a jármű nyolc személy szállítására volt vizsgáztatva és több mint tíz ember tartózkodott benne.

Forrás: MTI