Az autógyárak olyanok, mint a politikusok: miközben azon veszekednek, hogy melyikük az értékesebb, energiájuk java részét arra fordítják, hogy minden érdekelt fél számára jövedelmező együttműködéseket kössenek. 

A BMW és a Toyota például közösen készül sportautót építeni. Másfél éve folyik a projekt, ám eddig nem sok információt hoztak nyilvánosságra. Most kiderült, hogy a közös vállalkozás fejeként nem mást jelöltek ki, mint Tecuja Tadát, a GT86 témagazdáját. 
Ez megerősíteni látszik azt a feltételezést, hogy az autó a GT86 nyújtott padlólemezére épülhetne. 
A két vállalat közötti együttműködés egyéb elemei (dízelmotor, hibrid komponensek) közül az előbbinek semmi esélye részt venni a projektben, egy hibrid sportautó ellenben minden szempontból kedvező fogadtatásra lelhetne, ha megfelelő módon hangolják. 
A hírek szerint az elsődleges erőforrás egy, a hátsó kerekeket hajtó szívómotor lehetne, amit az első tengelyre csatlakoztatott villanymotor egészítene ki. 
Az autó, amely teljesen eltérő formatervvel léphetne piacra a Toyota, illetve a BMW színeiben, akár már novemberre, a tokiói autószalonra elkészülhet.