Kevés olyan relikvia van, amelynek imádatán előbb vagy utóbb ne kerekedne felül a pénz szeretete. Így történt ez ebben az esetben is, amikor a filmtörténet egyik legismertebb autója, a Tolvajtempó 2000-es remake-jében parádézó 1967-es Ford Mustang ‘Eleanor’ került kalapács alá. 

Az autó egyike volt annak a tizenegy járműnek, amelyet a filmhez építettek; és amelyek közül csupán három élte túl sértetlenül a forgatást. A kritikusok fanyalgása közepette kibocsátott filmet a közönség imádta, és ami még fontosabb, az akciófilm betekintést engedett az autók világában kevéssé jártas emberek számára a tuning, az utcai sportkocsik világába. 

220 milliót hozott a Tolvajtempó Mustangja 3

Eleanorért, amelyet az eredetiségét igazoló, alvázszámát is feltüntető plakettel együtt bocsátottak árverésre, eredetileg legalább százezer dollárt (22,5 millió forint) remélt kapni az eladó, ám a végén pontosan tízszer ennyit, egymilliót (225 millió Ft) hozott a konyhára az autó. 
220 milliót hozott a Tolvajtempó Mustangja 4


A Tolvajtempó egy 1974-es film újraforgatott változata. Érdekessége, hogy az eredeti filmben egy 1973-as Ford Mustang szerepelt, tehát az új verzióban, amelyet a Disney forgatott, korábbi modellt használtak. 
A közhiedelemmel ellentétben az Eleanor elnevezés az eredeti film ötletgazdájának (aki producer és kaszkadőr is volt egy személyben), Toby Halickinek a fejéből pattant ki; jogutódjai sikeresen be is perelték a Shelby-t, amikor a 2000-es film sikere nyomán Eleanor kiteket kezdett kínálni régi Mustangokhoz. 
A most elárverezett autó orrában egy négyfokozatú kéziváltóra kötött, 400 lóerős 5.7 V8 blokk dohohg, a kéjgáz-befecskendező kit csupán filmes díszlet volt.
Az Eleanor (az eredeti és az új egyaránt) a filmtörténet egyetlen olyan ismert autója, amely “saját maga” megjelöléssel stáblistán is szerepelt