Minden autóst kitereltek az M7-esről 2 Teljes kitereléses ellenőrzést tartott csütörtökön a rendőrség az M7-es autópálya somogyi szakaszán, a táskai pihenőhelyen, ahol több mint kétezer autóst ellenőriztek.

Az autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a rendőrök minden arra haladó járművet megállítottak, összesen 2175 járművet ellenőriztek a körözési rendszerben, köztük 160 külföldi autós papírjait.

Az akció során 33 járművezetővel szemben összesen 478 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, egy autóst az átírási kötelességek megszegése miatt feljelentettek.

Kedden hasonló átfogó ellenőrzést tartott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán.

A 35. kilométerszelvénynél  9 és 13 óra között megtartott akció alatt a rendőrök a rendszámfelismerő segítségével közel 2200 autót ellenőriztek, 490 autót teljes mértékben átvizsgáltak, 72 esetben az átvizsgálás kutyával történt. Helyszíni bírságot közel 500 ezer forint értékben szabtak ki, egy személyt állítottak elő lopás gyanúja miatt.     

A rendőrség emellett kisebb fokú szabálysértések miatt tett feljelentést, főleg azért, mert az autósok nem használták a biztonsági övet. A műszaki érvényesség lejárta miatt több forgalmi engedélyt elvettek, egy esetben pedig a sofőr vezetői engedélyét vonták be, mivel eltiltás hatálya alatt állt.     

A razziák során a közlekedési szabály betartása mellett a rendőrök körözött személyeket és járműveket is kerestek, valamint vizsgálták, hogy az autópályán közlekedő külföldi állampolgárok jogszerűen tartózkodnak-e Magyarországon.

Forrás: MTI