A VI. és a XIV. kerületben újabb területeken kell parkolási díjat fizetni – várhatóan októbertől – a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton például 480 forintot kell majd fizetni óránként.

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes 20 igennel, 12 tartózkodás mellett elfogadott előterjesztése szerint a VI. kerületben a Bulcsú utcának a Lehel utca és a Ferdinánd utca közötti szakasza lesz fizetős, ott időkorlát nélkül lehet majd parkolni óránként 400 forintért. A Lehel utcának a Ferdinánd híd és a Bulcsú utca közötti szakaszát szintén időkorlát nélküli várakozási területté nyilvánították.

A XIV. kerületben a Dózsa György út – Vágány utca – Róbert Károly körút – Ajtósi Dürer sor által határolt területen belül 8 és 18 óra között kell a parkolásért fizetni, időtartam-korlátozás nincs. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton 480 forintot kell fizetni óránként. Az 56-osok terén 320 forint lesz a tarifa, de háromórányi várakozás díjának kifizetése után aznap már nem kell újabb jegyet váltani.

A Hungária körút – Erzsébet királyné útja – Francia út – Kerepesi út – Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor által határolt területen szintén 8 és 18 óra között kell majd fizetni a parkolásért 240 forintot óránként, és ott nem lesz időtartam-korlátozás.

Az időkorlát nélküli várakozás azt jelenti, hogy bármeddig állhat az autó az adott helyen, azaz már a látszata sincs meg, hogy forgalomszabályozási eszközről van szó, csupán újabb bevételi forrás az önkormányzat számára.

Forrás: MTI