A Renault nagyon ügyesen tartotta titokban az új Cliót, a pár napja bemutatott újdonságról előzetesen nem igen lehetett látni álcázatlan fotót. Ám most – véletlenül vagy szándékosan? – a Clio kombi variánsát a gyár maga buktatta le.


Készült egy videó, amely a tervezéstől a gyártásig röviden bemutatja a negyedik generációs Clio születését és a felvételek között többször is feltűnik a kombi variáns. Előbb a tervezőasztalon vázlatként, majd a kész autót rázópadon próbálgatják.

Elöl és hátul egyaránt megnézhetjük, így egyértelmű, hogy a tervezők igyekeztek az ötajtós Clio legtöbb formai elemét átemelni, amellett, hogy a hátsó túlnyúlást megnövelték a nagyobb csomagtartó érdekében. A két változat orra tökéletesen azonos, a hátsó ajtók rejtett kilincse is feltűnik a kombin, de a hátsó lámpák teljesen eltérőek.

Vélhetően a motorkínálatban sem lesz eltérés, így az új 900 köbcentis, háromhengeres turbómotor a kombiban is elérhető lesz. A 90 LE-s mellett egy másik benzinmotor is választható lesz, az 1,2-es 120 lóerő teljesítménnyel. Dízelből 1,5 literes 90 lóerős kerülhet a jármű orrába.

Az új – ötajtós – Cliót ősszel a Párizsi Autószalonon állítja ki először a Renault, nem elképzelhetetlen, hogy már akkor megmutatják a várhatóan Grandtour nevet kapó kombit is.