Kazár Miklós nyerte meg a Bükfürdő-ralit, az országos ralibajnokság harmadik futamát. A murvás versenyen Kazár mögött a bajnoki címvédő Aschenbrenner György végzett a második helyen, míg a harmadik a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János lett.

A szombati napon Asiék hibáztak és így elsőnek indulhatott Kazár a vasárnapi szakaszokon a Bükfürdő ralin. Sikerült hibátlan, egyenletes teljesítményével a végig vezetnie a célig. Egyetlen komoly ellenfele Asi volt. Az utolsó gyors után hét tized másodperccel sikerült győznie. Asi úgy nyilatkozott, hogy ha nyert volna a gyorsaságikon, akkor is az utolsó időellenőrzőt úgyis kikéste volna, csak azért, hogy végre Kazár is had nyerjen egy versenyt. Szép lett volna.

Amikor a navigátort győzni hagyják 1
Amikor a navigátort győzni hagyják 2

Amikor a navigátort győzni hagyják

Amikor a navigátort győzni hagyják

Amikor a navigátort győzni hagyják 14
Amikor a navigátort győzni hagyják 15
Amikor a navigátort győzni hagyják 16
Amikor a navigátort győzni hagyják 17
Amikor a navigátort győzni hagyják 18
Amikor a navigátort győzni hagyják 19
Amikor a navigátort győzni hagyják 20
Amikor a navigátort győzni hagyják 21
Amikor a navigátort győzni hagyják 22
Amikor a navigátort győzni hagyják 23
Amikor a navigátort győzni hagyják 24
Fotó megosztása:
Amikor a navigátort győzni hagyják 25 Kazár Miki még a 2008-as szezon végén Magyar Bajnok lett Spitzmüller Csaba oldalán, azóta pilótaként is szeretne abszolút bajnoki címet szerezni. Ebben az évben Asi készíti fel az ő kocsiját is, ezért aztán nem meglepőek az eredmények sem. 


A mezőnyben többen hatalmas csatát vívtak egymással és az órával. Bútor Robi végig egyenletes, de nem túl gyors tempót diktált, eredménye sajnos csak az ötödik helyre volt elég. Ifj.Tóth János és Elek István viszont látványosan és rendkívül gyorsan autóztak. Janikának sikerült megszerezni a harmadik helyet. Elek István többször is abszolút időket autózott mindenkit meglepve. Kakuszi testvérpár egész nap imádkozott, hogy kibírja a Fiesta a mai napot. Még tegnap este a szervizben kiderült, hogy csak három kerék hajtással üzemelnek.
Amikor a navigátort győzni hagyják 26 A Bükfürdő-ralin a két nap során összesen 12 (6+6) gyorsasági szakaszt bonyolítottak le, amelyeknek 125,80 km volt az össztávja, a viadal teljes hossza pedig 485,69 km volt.

PRINCE – Groupama Garancia Bükfürdő Rallye végredménye:

1. Kazár Miklós (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:08:28.3 ó
2. Aschenbrenner György (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) 0.7 mp h.
3. ifj. Tóth János (Peugeot 207 S2000) 11.5 mp hátrány

Következik: Veszprém-rali, július 8-10.