Élményautóval bővíti kínálatát a Hyundai. A Detroiti Autószalonon mutatkozott be a Veloster néven futó kompakt kupé. Ez utóbbi jellemzés annál is igazabb, mert az autó balról egy kupé, jobbról egy ötajtós sportos kompakt benyomását kelti. A Velosteren ugyanis balról csak egy, míg jobbról két ajtót alakítottak ki.

Szó se róla kocsi jól néz ki. Az eleje kellően morcos, a tető izgalmasan süllyed, a sárvédői erőt sugallanak, hátul pedig a méretes fekete betét tesz arról, hogy sportosnak hasson. A dinamika további fegyvere, a feketére festett A-oszlop(ok), amely egy bukósisak rostélyénak láttatja az üvegfelületeket

A Hyundai nem rejti véka alá, hogy ellenfeleinek az Honda CR-Z-t, a MINI-t és az Európában nem kapható Scion tC-t tekinti. A Hyundai állítása szerint autójuk ezeknél tágasabb, könnyebb vele parkolni, miközben a vezetési élményben is versenyre kel velük.


Az autóMAGAZIN-nál dolgozó kollégánk, Gajdán Miklós, az Év Autója zsűri tagja korábban már egy zártkörű eseményen ülhetett az autóban. Ő azt mondta nem túl könnyű hátra beszállni, és a hely sem túl tágas, főként a fejtér szűk, ezért elsősorban gyerekeknek ajánlható. A vezető helyén viszont remekül hossza a sportos, kupés érzetet az autó. 

A 4,2 méter hosszú autóba csupa 1,6-os motor kerül. Az alapmodellbe a szimplább 128 lóerős motort szerelik, míg a drágább változatokba egy új közvetlen-befecskendezéses kivitelt. A változó szelepvezérléssel is ellátott motor teljesítménye 138 lóerő. Mindkét 1,6-os elérhető lesz hatfokozatú manuális sebességváltóval, de a gyengébb motorhoz hagyományos, az erősebbhez duplakuplungos automata rendelhető.

Később a Velosterben mutatkozik majd be elsőként a Hyundai új 1,6-os turbómotorja, a 204 lóerős motorral lehet igazán ütős a kocsi. Az Új Hyundai Veloster év végén jelenik meg Amerikában, Európába 2012-ben érkezhet.