Kiszivárogtak ez első hivatalos fotók a Mercedes C-osztály Coupéról. Elődjével, a CLK-val ellentétben ez a típus nem akarja letagadni származását, azaz a C-osztályéval azonos – már felfrissített – orrot kap, de a hátsó traktus is megegyezik, ami biztosítja az olcsóbb gyártás lehetőségét. A CLK árbeli pozícióját a jelenlegi kínálatban az E Coupe vette át.

Belül még kisebb a különbség a kupé és a szedán között, egy az egyben kerül át a műszerfal és a középkonzol is. Bár hivatalos közleményt egyelőre nem adott ki a Mercedes, minden bizonnyal nem lesz nagy különbség a motorkínálat között, talán annyi, hogy a 156, 184, 204, 306 lóerős négy- és hathengeres benzinmotorok mellé a kupéba nem kerül be a normál C öt dízelmotorja, csak az erősebbek (170, 204, 231 LE).

Tekintve, hogy azonos a szedán és a kupé padlólemeze, várhatóan a hagyományos hátsókerék-hajtás mellett összkerékhajtással is elérhető lesz a kocsi. Ahogy a most felújított C-osztályban, itt is az alapfelszereltség része lesz a start&stop rendszer.

Az autót várhatóan a jövő héten nyitó Detroiti Autószalonon állítják ki először, Európában februárban a Genfi Autószalonon debütálhat, de már az AMG változattal együtt. Abba a 6,2 literes, V8-as motor kerül, amely a jelenlegi C63 AMG-énél is erősebb, várhatóan 500 lóerős lesz, igazi kihívóként fellépve a BMW M3 Coupe ellen.