A Hyundai bemutatta villanyautójának prototípusát, jelezve, hogy nem akar lemaradni az új hajtástechnika fejlesztésével. Az autó tanulmány változatát közel egy éve, a Frankfurti Autószalonon állították ki először.


A világ ötödik legnagyobb autógyártójának szóvivője szerint kis lépésekben akarnak haladni, mert sem Dél-Koreában, sem sok más országban nincs meg a megfelelő infrastruktúra az elektromos járművek kiszolgálására.

Először csak 2500 autót terveznek gyártani 2012-től, de a BlueOn névre hallgató autót már az idén kipróbálhatják a szöuli kormány tagjai. Azt egyelőre még nem közölték, hogy mely piacokon értékesítik az autót, és mennyibe fog kerülni.

A Hyundai i10-re épülő BlueOn 140 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel. Álló helyzetből 13,1 másodperc alatt gyorsul százra, a maximális sebessége 130 km/óra. Az NiMH akkumulátor teljesítménye 16,4 kilowatt óránként, a villanymotor 81 lóerős teljesítménnyel bír. Az akkumulátorok teljes töltéséhez hat óra kell, de 80 százalékos töltöttség 25 perc alatt elérhető.

Forrás: MTI