Tavaly őszig a Lamborghini kínálatában csak összkerékhajtással szerepelt a Murcielago és a Gallardo. Ám akkor elkészült a Valentino Balboni kivitel, amelyben csak a hátsó kerekek kapnak a nyomatékból.

A normál változatokkal szemben a Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni V10-es motorja nem 560, hanem csak 550 lóerős, ám az átlagnál 50 kilóval könnyebb, és 1380 kilogrammos tömegének köszönhetően képes csupán 3,9 másodperc alatt százra gyorsulni. A modell végsebessége 320 km/óra. Összességében tehát lassabb, mint a normál Gallardók, de élményben bizonyosan veri azokat.

Ezt a lenti videón meg is mutatja maga Valantino Balboni, aki a Lamborghini összes sportkocsijánák fejlesztésében részt vett.  “A négykerék-hajtás kényelmes, könnyű, mindenkit kiváló vezetővé tesz. A kétkerék-hajtású autó ilyen teljesítménnyel olyan kocsi, amit vezetni kell, képesnek kell lenned uralni az autót” – mondja Balboni  

“Amikor az első autók készültek, a Miura, a Countach, azok kétkerék-hajtásúak voltak, én akkor is részese voltam az autók fejlesztésének. A Lamborghini úgy döntött, nekem ajánlja ezt a kétkerék-hajtású Gallardót, hogy megemlékezzen azokról az időkről.” 

Hangot rá!

Kár lenne kihagyni: