Már nincs mit elérnie a Túraautó-világbajnokságban a SEAT-nak, ezért kivonul a sportból a gyári csapat – tudatta közleményében a spanyol márka. Az utóbbi két évben duplázni tudotak, hiszen a dízelmotoros Leonokkal nemcsak a csapat, de az egyéni világbajnoki címet is elhódították. 2008-ban Yvan Muller, tavaly Gabriele Tarquini volt a legjobb.

A SEAT Sport a jövőben különböző bajnokságokban elsősorban az ügyfélsportra kíván összpontosítani, a WTCC-ben induló Független Pilóták mezőnyétől egészen a különböző nemzeti bajnokságokig. Jelentős hangsúlyt fektet továbbá a SEAT Leon Eurocup és a Supercopa SEAT Leon sorozatokra, amelyek futamai 2010 során egyre több országban megjelennek.

Négy bajnoki cím két év alatt

Négy bajnoki cím két év alatt

Négy bajnoki cím két év alatt


Ezzel persze jelentősen esik a WTCC színvonala, mert kettőre csökken a gyári csapatok száma. A Chevrolet és a BMW marad, ugyanakkor utóbbi is már csak két autót indít. Mi magyarok pedig egy álommal leszünk vesztesek, a tehetségét már a WTCC-ben is megcsillogtató 2009-es SEAT Leon  Európa-kupa-bajnok Michelisz Norbi nem ül gyári SEAT-ba.