Ismét filmszerepet kap az Audi R8. Tony Stark, azaz a Vasember visszatér. Ahogy a képregényhős filmes adaptációjának első részében, ezúttal is egy Audi R8-ast vezet majd a Robert Downey Jr. által megformált hős. A filmforgatáson lefotózták a főhőst, amikor éppen a kocsit vezeti.

Ez azért érdekes, mert míg korábban Stark az R8 zárt változatát vezette, addig az új részben egy roadstert kapott. A kétüléses autóról értelemszerűen eltűntek az ajtók mögött hatalmas légterelő betétetek, viszont a motorháztető új szellőzőkkel gazdagodott. Utóbbi alá rejthették el az összehajtott vászontetőt is.  

Nem titok az R8 roadster

Nem titok az R8 roadster

Nem titok az R8 roadster


A jármű oldalán látható jelzésből egyértelmű, hogy a modell V10-es motort rejt. A kupéban is szereplő 5,2 literes blokk 525 lóerős, amely a merevítések miatt megnövekedett tömeg ellenére kiemelkedő menetteljesítményre képes. Várhatóan 4,1 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/órára, a quattro hajtással szerelt gép csúcssebessége pedig 300 km/óra feletti lesz.

Minden valószínűség szerint ősszel a Frankfurti Autószalonon leplezik le az R8 Roadstert, az első megrendelők pedig 2010 elején kaphatják meg autóikat.

Ez történt az első részben