Átmenetileg szüneteltetik a motorgyártást a General Motors Powertrain – Magyarország Kft. szentgotthárdi gyárában – közölte Légrádi Edit, a gyár szóvivője. Több más autógyárhoz hasonlóan a General Motors is több európai gyárát leállítja, így a GM Powertrain is kénytelen visszafogni a termelését, hiszen ha kevesebb autót gyártanak, a Szentgotthárdon készülő motorokra is csökken a kereslet.

A szóvivő tájékoztatása szerint csak egyetlen szerelősort, kilenc műszakot érint a kényszerű leállás, ahol összesen 150 ember dolgozik. A hengerfejeket és más alkatrészeket gyártó sorok továbbra is termelnek. “Egyelőre október hónapban gondolkodunk, létszámcsökkentésről nem született döntés” – hangsúlyozta Légrádi Edit.


Hétfőn állítják le a termelést a motorgyári szerelősoron, a dolgozókat átmenetileg szabadságra küldik, illetve a gyáron belül más munkát adnak számukra.

A GM szentgotthárdi gyárában jelenleg több mint 700 ember dolgozik. A cég középkategóriás benzinmotorok gyártása mellett Allison típusú, autóbuszok és tehergépjárművek számára készülő automata sebességváltók szerelésével, valamint személygépjármű-sebességváltók felújításával is foglalkozik.

Reméljük, mindez nem veszélyezteti az üzem tervezett fejlesztését.

Forrás: MTI