Kisautót vesz a magyar 2 Ahogy Európa más részeiben is, Magyarországon is nő a kereslet az alacsony fogyasztású kisautók iránt – derül ki az egyik nagyobb hazai használt autókkal foglalkozó kereskedés, az AAA Auto adataiból. Hazánkban 2008 első 6 hónapjában értékesített autók 47 százaléka kisautó volt, ez 7 százalékos növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Ezzel párhuzamosan a cég kereskedelmi adatai szerint a középkategóriás autók iránti kereslet visszaesett, amihez a szakértők szerint az üzemanyagárak növekedése is jelentősen hozzájárul. A legkedveltebb járművek motorja 1350 köbcentis (átlag), amelyek népszerűségét alacsony fogyasztásuk, a kedvezőbb biztosítási feltételek is növelik. Persze ahogy az új autóknál, a használtak közül is a Suzukikból fogy a legtöbb.

“A vásárlók egy része azért választ kisautót, mert gazdaságosabb második autót szeretne családjának, míg mások egyelőre csak ezt a kategóriát engedhetik meg maguknak” – véli Markó Zoltán, az AAA Auto magyarországi ügyvezetője.

A legkeresettebb 10 kisautó:

1. Suzuki Swift
2. Suzuki Ignis
3. Suzuki Wagon R+
4. Škoda Fabia
5. Peugeot 206
6. Renault Clio
7. Opel Corsa
8. VW Polo
9. Fiat Punto
10. Daewoo Kalos