2009-től már Európában is elérhető lesz a Tesla Roadster. A sportkocsi érdekessége, hogy elektromos hajtású. Ze’ev Drori, a Tesla vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy elsősorban Németországban, Franciaországban, Hollandiában valamint Norvégiában és Dániában számítanak megrendelésre. A siker a vezető szerint az európaiak átlagosan rövidebb úthasználata, az egyre növekvő üzemanyagárak, és a környezetbarát autók után járó adókedvezmények miatt biztosra vezető.

A Lotus Elise alapjait felhasználó kétüléses környezetbarát üzeme ellenére igencsak sportos. Négy másodperc alatt gyorsul 100-ra az autó, és 210 km/órás csúcssebességre képes.

Teljesen feltöltött akkumulátorokkal 400 kilométert lehet autózni. Az otthoni töltővel mindössze 3,5 óra alatt tölthetők fel az autó lemerült telepei. A forgalmazás biztos, hogy nem gond, hiszen már a mostani változatokat sem csak az Amerikában alkalmazott 110, hanem az európai 230 voltos feszültséggel is lehet tölteni.

4 másodperc alatt éri el a 100-as tempót

4 másodperc alatt éri el a 100-as tempót

4 másodperc alatt éri el a 100-as tempót


Valószínűleg komoly érvágás lesz az európai Venturinak a Tesla érkezése, szintén elektromos sportkocsijuk a Fetish ugyan régebb óta kapható, de háromszor annyiba kerül.

A 2006 júliusban bemutatott villanyautó első 100 darabját három hét alatt eladták, pedig a jármű 100 ezer dollárba (16,5 millió forint) kerül. A Tesla egyre jobban futtatja fel a gyártást, hiszen már 1000 darabra van megrendelésük az USA-ban. Jövőre már havi 100 darabot tudnak majd gyártani. Európának 250 autót szánnak az első körben.