Egy markáns hidegfronttal visszatért hazánkba a tél, míg tegnap 15 Celsius fok körüli hőmérséklet volt napközben, mára ez 5-8 fokra csökkent. Bár korábban azt jósolták, csak a hegyekben lehet elvétve hózápor, ehhez képest az ország nyugati felén több felé hullott a téli csapadék. Dél körül már Budapesten is havazott, komoly intenzitással, de csak rövid ideig.

Délután fokozatosan csökken majd a felhőzet, de továbbra is lehetnek záporok, hózáporok. Az északnyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. Késő este 0, +5 fok várható. A hidegfronti hatás fejfájást okozhat, vérnyomásemelkedésre, fokozott reumatikus fájdalmkra lehet számítani.

Szerdán tovább hűl a levegő, hajnali fagyokra lehet számítani, ami nemcsak a rügyező növényeket veszélyezteti, de lefagyásokat is okozhat az utakon. Aki még nem cserélte le a téli gumikat, az ne most tegye, a hideg idő állítólag a hónap végéig marad. A hét további napjain is számítani kell csapadékra, ami akár hó is lehet. A hegyekben akár vékony hótakaró is kialakulhat.

Forrás: Met.hu