Hivatalos bejelentéssel erősítette meg azt a korábban kiszivárgott hírt a General Motors, hogy jövőre egy új 1,4-es turbómotor is bekerül a kínálatba. A cél egyértelmű, kisebb hengerűrtartalommal elérni ugyanazt a teljesítményt, mialatt a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás is csökken.  

Az eddig elárult megoldások szerint a motor a jelenlegi hagyományos 90 lóerős Ecotec blokk továbbfejlesztett változata. A hírek szerint bár ellátták turbóval, nem alkalmaznak közvetlen üzemanyag-befecskendezését. A 140 lóerős motor elsőként az Astrába kerül majd be, amely így állítólag 7 literes fogyasztással megelégszik. Jelenleg az 1,8-as benzinmotor teljesítménye 140 lóerő.

Hatfokozatú automatával is

Hatfokozatú automatával is

Hatfokozatú automatával is


Hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik a motorhoz, ami felárért szintén hatsebességes automatára cserélhető. Az első modellek már tesztelés alatt állnak, ahogy a képek is elárulják, így valószínűleg még idén megjelenhet az európai kínálatban a motor.

Nem ez lesz az első új turbómotor az Opelnél, hiszen az 1,6-os blokkból is van feltöltős kivitel, ami 150, 180 és 192 lóerős változatokban készül. Ennek megfelelően az 1,4-esből is várható gyengébb, 120 lóerős változat is.