Miután 2001 óta van a piacon, hamarosan bemutatkozik a Citroën C3 új változata. A francia kisautó második generációja minden valószínűség szerint a jövő évi Párizsi Autószalon egyik újdonsága lesz, majd 2009 elején kezdik meg az értékesítését.  

Korábban hallani lehetett arról, hogy a Citroën feltámasztaná a legendás kacsát, most egy brit lap szerint ez csak félig lesz igaz. Úgy hírlik, az új C3-as kap a 2CV-re emlékeztető jegyeket, és nem önálló modellként születik újjá a szeretni való járgány.   

Természetesen egy kicsit megnő elődjéhez képest a C3, miután a Peugeot 207-es padlólemezére épül majd. Ezzel a francia modell is csatlakozik a négyméteres „kiskocsik” táborához, követve a Renault Cliót, az Opel Corsát, a Fiat Puntót.   

A nyitható tető helyett üvegtető lesz
A nyitható tető helyett üvegtető lesz

A nyitható tető helyett üvegtető lesz

A nyitható tető helyett üvegtető lesz


Immár nemcsak ötajtós, de háromajtós karosszériával is piacra kerül a C3, sőt egy teljes családot alakítanak ki. Így lesz majd egy az Opel Meriva-, Fiat Idea-modelleknek konkurensként szolgáló egyterűsebb változat, majd az első bemutató után két évvel jöhet a Pluriel. Ellentétben a jelenlegi változattal, az új Pluriel egyszerűbben használható nyitható tetőt kap.

A háromajtós C3-ból születik majd sportmodell is körülbelül 180 lóerős motorral. Állítólag a háromajtós bevezetésével eltűnik a kínálatból a C2-es modell.