Miután nemrég egy zárt rendezvényen már kiállították, így biztosak lehetünk benne, hogy elkészült a Hyundai új sportkocsija. Egyelőre azonban csak tanulmányautóként leplezték le a Los Angeles-i Autószalonon. A Concept Genesis Coupénak mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen.

Vége a meglepő formáknak, az i30-hoz hasonlóan, a 4,66 méter hosszú, de csupán 1,38 méter magas sportkocsi is szép, ötletes karosszériát kapott.

Ilyen a széria változat

Ilyen a széria változat

Ilyen a széria változat


Igaz, a korábbi Coupé is kilógott az akkor még érdekes dolgokat felvonultató dél-koreai gyártó palettájából. Talán az új Coupé vállrésze zavaros kissé.

A 2+2 személyes Coupé lényegét azonban a műszaki tartalom adja. Az orrába 3,8 literes V6-os motor került, amely a gyár megfogalmazása szerint több mint 300 lóerős. A maximális nyomaték eléri a 300 newtonmétert, ami egy sportkocsihoz illően a hátsó kerekekhez vándorol.
 

300 lóerős motorral

300 lóerős motorral

300 lóerős motorral


Ügyesen kezelve a hatfokozatú váltót, kevesebb mint hat másodperc elég, hogy álló helyből 100 km/óráig szaladjon a mutató a kilométerórán. De a lassulással sem lesz gond, hiszen méretes féktárcsákat szállít a Brembo a Hyundainak.

Ha a fenn említett műszaki tartalomhoz illő futóművet sikerült összehozniuk a távol-keleti sportkocsihoz, remek élmények várnak a vevőkre. Főleg azért, mert a csomagban önzáró differenciálmű is szerepel.