A Hedz Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. együttműködésének köszönhetően április végétől tovább bővült a virtuális autópályamatrica-vásárlási lehetőségek köre. Az új, mobiltelefon segítségével elérhető, és bankkártyás fizetésen alapuló iziSHOP szolgáltatással a teljes virtuális matricapaletta (1 napos, 4 napos, heti és havi) beszerezhető.

 

Lényeges, hogy az új rendszer, másokkal ellentétben, a virtuális matricák értékesítése során nem számol fel kényelmi díjat (+100 forint). A vásárlási tranzakciók költsége még egy alapdíjas SMS áránál is kevesebb, de a vásárló mobil-előfizetési feltételeitől függően lehet akár ingyenes is.

 

A GPRS-technológiára épülő értékesítési csatorna igénybevételéhez csupán egy alkalmazást kell telepíteni a mobiltelefonra egy egyszerű SMS elküldésével. Ennek hatására a telefon menüje az iziSHOP mobilvásárlási funkciójával bővül, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan elindítható a matricavásárlási folyamat.

 

A mobilszolgáltatóktól független megoldás használatával az úthasználati jogosultságért felszámított díj nem a mobilszámlát terheli, ugyanis a fizetés bankkártyáról történik. A szolgáltatás további előnye, hogy a hazaiakkal teljesen azonos módon és feltételekkel immáron külföldi mobilosok is ugyanúgy igénybe vehetik. A rendszer már induláskor magyarul, angolul, valamint németül is elérhető, és a nyelvek köre a jövőben folyamatosan bővül.