Pici Hummer készül 1

Pici Hummer készül

Az amerikai hadseregnek kifejlesztett H1-gyel szerzett hírnevet magának a Hummer. A speciális igények szerint konstruált modell közúti használatra nem igazán volt alkalmas, ezért be is szüntették a gyártását.

Kihasználva a háborús arculatot, a Hummer előbb elkészítette a H2-est, majd a H3-ast. Ez utóbbi már európai mércével is egészen használható méretű lett.

2007 januárjában a show folytatódik, hiszen a Detroiti Autókiállításon leleplezik a Hummer H4-et. Egyelőre csak a tanulmányautóval ismerkedhetnek a jövendőbeli tulajok, a sorozatgyártású modellek 2010-re készülnek el.

Úgy tervezik, Európában is piacra kerül a jármű, amely a Jeep Wrangler, illetve a Land Rover Freelander méretű szabadidő-autók konkurense lesz. A Hummer sem holmi látszatterepjáró lesz, így a kósza hírekkel ellentétben nem terveznek belőle elsőkerék-hajtású modellt. Mindegyik változat 4×4-es lesz.

Úgy tudni, a padlólemezt, illetve a 2,2 literes négyhengeres és a 3,5-ös V6-os benzines motort is a General Motors egy másik márkája, a Saturn biztosítja. Az amerikai piacon nem várható dízelváltozat megjelenése, de az európai kiviteleknél lehet majd gázolajos erőforrást választani.