Lassan egy hete, hogy nem használhatják az autósok a budai és pesti alsó rakpartokat, ami komoly fennakadást okoz Budapest közlekedésében. A Duna vízszintje azonban továbbra is emelkedik, ami újabb lezáráshoz vezetett.

Ma délelőtt tízkor lezárták a budai Bem rakpartot a Lánchíd és a Margit híd között. A víz ugyanis alámosta az útszakasz alapját, amely így a forgalom hatására beszakadhat. A víz átfolyik a gát alatt és buzgárok képében tör felszínre. Az útról az autósokat tiltották ki, a BKV járművei továbbra is közlekedhetnek erre, de csak rendkívül lassan haladhatnak.

A főváros mellett az ország több útján is lezárással szembesülhetnek az arra haladók. Lezárták a 2-es főutat Sződligetnél és Vácnál, a forgalmat a 2/A jelű útra terelik Gödnél. Emellett nem használható a 10-es főút Süttő és Neszmély között, a 11-es főút Leányfalu és Tahi között, Dunabogdányban, Visegrád és Dömös, Basaharc és Pilismarót, valamint Esztergom és Tát között.

Lezárták a 12-es főútnak a 2-es főút és Verőce közötti szakaszát, a falu csak Katalinpuszta felől érhető el. Nagymaroson a főutat nem használhatják a járművek. Közúton nem közelíthető meg Tahitótfalu, Pilismarót, Dömös, valamint a Szentendrei-sziget települései. Szentendre felől csak Leányfalu, Alszeghy térig közlekednek a távolsági autóbuszok.

Sok helyütt a teherautósok kényszerülnek kerülő útra, miután a meggyengült alapok miatt súlykorlátozást vezettek be. Az árhullám miatt a Dunán szünetel a kompközlekedés, de a keleti országrész folyóin is bizonytalan a kompforgalom.