Tuningcéget keres a Cadillac 1

Tuningcéget keres a Cadillac

A GM vezetői is belátták, nem árthat a Cadillac-nek, ha az eddigi gyakorlattól eltérően autóikból készül brutális kivitelű változat is. Az amerikai luxusmárkának napjainkig nincsen túl nagy motorválasztéka modelljeihez, míg legnagyobb német konkurenseinek, a BMW-nek, Mercedes-nek, Audinak az autói többféle motorral, köztük hatalmas teljesítményű V12-esekkel is megvásárolhatók.

A Cadillac még nem döntötte el, melyik céget is választja, de jobban hajlanak az európai orientációjú tuningolók felé. Lehetséges partnerként megemlítették a Brabust, a McLarent valamint az Alpina-t, a Lorinsert és a Dinan-t is. Ha megszületik a döntés, akkor a kiválasztott üzemnek nem elsősorban az autó izmosításával, versenyautósra hangolásával kell foglalkozni, hanem az autó belső terének finomításával, csinosításával. Ezek a finomítások minden bizonnyal rá is férnek az amerikai ízlés szerint elkészített utasterekre, hogy Európában is sikeresebbek legyenek. Az utastér átalakításán túl, természetesen a motorok sem kerülhetik el a változást.

Emellett gondolkodnak egy másik terv megvalósításán is, amely szerint Super V néven új Cadillac változatokat mutatnának be. Ezek a már meglévő típusok, erősebb, különlegesebb kivitelű változatai lennének.

Arról, hogy pontosan milyen motorok is kerülnek majd a Super V változatokba nem esett szó, de valószínűleg a GM márka tanulmányautóiban már bemutatott V12-es erőforrás lehet a befutó.