Nem itthon készül az új Suzuki 1

Nem itthon készül az új Suzuki

Korábban írtuk, hogy a Suzuki Esztergomban egy a Fiattal közös járművet fog gyártani, azonban a most bemutatott autó biztosan nem ez lesz. A Fiat és Suzuki jelvénnyel egyaránt készülő autóról egyelőre csak annyit tudni, hogy egy alsó-középkategóriás modell lesz.

A Japánban bemutatásra került harmadik generációs Escudo az itthon Grand Vitaraként ismert modell utóda. Az aktuális modell koncepciója New Yorkban volt látható Concept X2 néven.

Az új Vitara összkerék-hajtással és központi differenciálzárral érkezik, alaphelyzetben egy kétliteres, 145 lóerős benzinmotorral szerelve. 193 newtonméteres maximális nyomatékát 4000-es fordulat mellett adja le.

A csúcsváltozatot egy 2,7 literes, V6-os motor mozgatja 184 lóerő és 254 newtonméteres nyomaték segítségével. Az erőátvitelért 5 fokozatú kézi, vagy négysebességes automata, a V6-os esetében pedig ötfokozatú automata váltó felel.

Az európai premier szeptemberben a Frankfurti Autószalonon lesz, az új Grand Vitara árusítása még év az év végén megkezdődik.