Bemutatkozott a Chrysler California Cruiser 1

Bemutatkozott a Chrysler California Cruiser

Bemutatkozott a Chrysler California Cruiser 2

Trevor Creed, a Chrysler formatervezési alelnöke a bemutatón elmondta, hogy ez a tanulmányautó először egyesíti a Chrysler legújabb formatervezési irányzatát a PT Cruiserrel. A California Cruiser, ellenben a PT Cruiserrel, nem öt-, hanem háromajtós, ami kupés formát kölcsönöz a kocsinak.

Igazi retro-amerikai megjelenésű a California Cruiser, amiben nagy szerepe van a tető chop top kialakításának, azaz annak, hogy a tető jóval mélyebben ül a szokásosnál. Fényezésében is a múltra emlékeztet a CC, a karosszéria kék alapszínén körbefutó szürke bordázott borítás a második világháború körüli évek fa betétes autóira (woody) utal.

Külenleges kialakítású az autó B-oszlopa is, amely ezúttal nem az oldalajtók hátsó részével egyvonalban van, hanem hátrébb került. Emiatt az elöl ülők nyitottabbnak érzik a California Cruisert.

Az autó megjelenését nagyban befolyásolja a nagyméretű üvegfelület is . A hatalmas tetőüveg első része teljesen hátracsúsztatható. Érdekesség, hogy az oldalsó üvegek B-oszlop előtti része, valamint a csomagtérajtó ablaka is teljesen leereszthető. Ennek köszönhetően szinte kabriós érzetet kelt az autó.

Karakteres első lámpáival és hatalmas krómozott hűtőmaszkjával a Chrysler Crossfire és a Chrysler Pacifica által megjelölt formatervezési irányvonalat követi a California Cruiser.
Nem mellékesek a kocsi külsejének szempontjából, a sima üvegű bura alá bujtatott különleges hátsó lámpák és 19 colos könnyűfém felnik sem.

A belső tér kialakításakor a fiatalos, sportos stílust helyezték előtérbe. Négyszemélyes belsőt alakítottak ki a California Cruiserben, így a hátul ülők is ugyanolyan tágasnak érzik az autót, mint az első utasok.

Mind a négy ülés ledönthető, aminek köszönhetően két teljes méretű fekvőhelyet lehet kialakítani. A fejtámlákkal sem kell bajlódni, azok ugyanis teljesen az ülésekbe süllyeszthetők. Navigációs rendszer és jó minőségű hifi teszi kényelmesebbé az utazást. Bár a Chrysler California Cruiser tanulmányautó, de elképzelhető, hogy több elődjéhez hasonlóan sorozatgyártásba kerül.