PlayStation szimulátor-verseny a Hungaroringen 1

PlayStation szimulátor-verseny a Hungaroringen

Szeptember utolsó hétvégéjén zajlik a Gyorsasági Országos Bajnokság és a Mobil1 Opel Astra Classic kupa szezonzáró futama a Hungaroringen, a Zengő Motorsport rendezésében. Ezen a hétvégén nem csak a versenyzők, hanem a nézők is lehetőséget kapnak, hogy erős autók volánja mögé ülhessenek. Az autósport és a számítógépes játékok szerelmesei szimulátorok segítségével ízlelhetik meg a versenyzés izgalmát.

Affinitás és érdeklődési kör szerint négy program közül választhatnak a PlayStation Motorsport Zóna boxaiba betérők.

PlayStation rajongók számára ismert a Gran Turismo sorozat, melynek legújabb darabja a GT Concept. Ezen a szimulátoron a Tokiói és a Genfi Autószalonon kiállított autókat lehet kipróbálni. A számítógépek világában játszódó verseny kötődik a valósághoz is, így ezen a hétvégén azokkal az autókkal lehet majd versenyezni, melyek a box előtt állnak. Biztos, hogy lesz Subaru WRX STi és Honda S2000, a harmadik versenyautó pedig egyelőre maradjon titok. Egyszerre hat versenyző vívhat egymással és az idővel. A szombati és vasárnapi győztes egy-egy 50 ezer forint értékű Seiko Kinetic órát nyer.
Tökéletes versenyhangulatról gondoskodik a MOMO, amely a versenyüléseket biztosítja és a Logitec, amely cég a forcefeedback-es kormányokat szállítja a szimulátorokhoz.

Egy hónappal a világpremier előtt már látható és kipróbálható a Forma-1 2002 előzetes változata. Bár a végső verzióra még várni kell, főbb vonalaiban már megismerhető a játék, amely maradéktalan vezetési élményt nyújt. Az idei kiadás teljes egészében a 2002-es szezonra épül, így például már az átépített Hockenheimringen száguldozhatunk, mind a 22 pilótával, aki a rajtnál ott volt. Az év közbeni átigazolásokat és csapat változásokat természetesen nem tudták követni a játék készítői.

Azt mondják, hogy a Ferrari vezetési élményét megtapasztalni – anélkül, hogy az ember Ferrarit venne – csak a Ferrari F355 Challenge-n keresztül lehet. Épp ezért, az F355 szimulátor vezetése is igazán nehéz, sok gyakorlás szükséges ahhoz, hogy kihozzuk az autóból a maximumot. A PlayStation Motorsport Zónában mindenki lehetőséget kap, hogy tesztelje magát egy Ferrari volánjánál. Ahogy a játék nevéből adódik, csak F355-ös Ferrarikkal lehet versenyezni, így aki változatosságra vágyik, nem ezzel a játékkal fog jól járni, viszont akik a valóság közeli versenyt kedvelik, nem fognak csalódni a Ferrari F355 Challenge-ben.

Főként a kisebbeknek kínál jó szórakozást a Forma-1 Arcade, mivel a 2001-es pályákat és pilótákat tartalmazó játék szabályait lehet kicsit rugalmasan kezelni. Mindenféle extrákat szedhetünk fel: turbó, sérthetetlenség, extra idő, szuper tapadás. A pályák vonalvezetését is leegyszerűsítették és jelzéseket is kapunk a kanyar előtt annak erősségéről és irányáról.

A verseny közben a háttérben is érdekes események történnek: léghajók lebegnek, repülőkötelékek szállnak, vagy éppen tűzijátékot lőnek fel ez égre. A játék célja ezért nem is a valós versenyek számítógépre vitele, sokkal fontosabb az önfeledt száguldás öröme.

A Forma-1 Arcade-ban is komoly csata várható. Érdemes hajtani az első helyezésért, ugyanis a szombati és vasárnapi nyertesek díjai értékes Hot Wheels 1:18-as modellek.

A programok alapján izgalmasnak ígérkezik a hungaroringi hétvége is, de még izgalmasabb lesz, amikor valamikor október végén bemutatják a Forma-1 2002 végső verzióját. A tervek szerint ekkor szimulátorokon a 2002-es Forma-1 szezon kel majd életre.

Rá egy hónappal pedig már a 2002-es Rali világbajnokság premierje lesz napirenden…

Az eseményről bővebb információt a www.tofproductions.hu oldalon találnak.