Audi S4 344 lóerővel 1

Audi S4 344 lóerővel

Az Audi S4 premierje a Párizsi Autószalonon lesz, ahol a németek csodafegyvere gondoskodik némi feltűnésről. Az Audi S4-ben 4,2 literes, V8-as motor dolgozik. Két karosszériaváltozatban, limuzinként és kombiként is megvásárolható lesz az Audi S4-es.

Az Audi A4 sportváltozat hatsebességes kézi váltóval 5,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra. A 200 km/órás sebességet 20,6 másodperc alatt éri el. 250 km/h sebességnél az elektronika azonban sajnos véget vet a száguldásnak.

Az S4 külső megjelenése nagyon visszafogott. A széria A4-hez viszonyítva plusz a nagyobb levegő belépőt kínáló, alsó felén is színre fújt lökhárító, a titánszínű belső házzal ellátott xenon fényszóró és a polírozott alumínium külső tükör. Oldalanként egy kipufogó van, a limuzin csomagtartó fedelére pedig egy alig látszó spoilert szereltek.

Az utasteret is a visszafogott csinosítás jellemzi. A Recaro ülések elektromosan állíthatók, a háromküllős sportkormányon olvasható az “S4” embléma, a középkonzol díszítése fémes. Az Audi S4-es 2003 tavaszától kerül piacra. Ára Németországban 52 ezer euró körül (13 millió forint) lesz.