Május 30-án arról írtunk, hogy augusztusra elkészül, szeptemberben pedig megnyílik a CiWa Kft. új Citroën márkakereskedése. Néhány hónap alatt tehát a lepusztult újpesti területen egy modern márkakereskedés és szerviz nőtt ki a földből.

Veres Tibor, a Wallis Rt. alapítója és főrészvényese a beruházás elhatározásakor fogadást kötött kollégáival, mert lehetetlennek tartotta, hogy 100 nap alatt felépíthető egy autókereskedés. A fogadást végül elvesztette, a szalon pedig várja az ügyfeleket.

Perjés Gábor, a CiWa Kft. ügyvezető igazgatója az ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálását hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón. A Citroën Wallis például az Est Taxi segítségével az autójukat szervizelésre leadó ügyfeleket elviszi munkahelyükre, majd visszahozza őket, amikor kocsijuk elkészül.

A Wallis csoporton belül 1996 óta folyik Citroënek értékesítése és szervizelése. Hat évvel ezelőtt 170 autót adtak el, 2002-ben a forgalom meghaladja a 700 új és 150 használt autót. A legújabb CiWa szalon alapterülete 9520 négyzetméter, amivel a legnagyobb hazai Citroën márkakereskedés nyílik meg. A megnyitóünnepélyt Michel Bricout, a Citroën Nyugat-Európán kívüli ügyekért felelős igazgatója is megtisztelte jelenlétével.

Michel Vigier, a Citroën Hungária ügyvezetője az importőr idei eredményeiről is beszélt. Hazánkban a márkák versenyében a Citroën a hetedik helyen áll. A francia gyár továbbra is legdinamikusabban növekvő autómárkák közé tartozik hazánkban.

2002-ben 10 300 autót adnak el a Citroën szalonokban. A teljes forgalom majdnem 30 milliárd forint lesz. A Citroën piaci részesedése 5,34 százalék hazánkban. A C3-ast június közepe óta forgalmazzák, már 1500 fölött járnak az eladások. Ez a típus nemsokára Sensodrive nevű, automatizált kézi váltóval is megrendelhető lesz.