Brit-olasz Haute Couture 1

Brit-olasz Haute Couture

A mai kor stílusirányzatának megfelelni akaró ember ezért a csekélynek nem mondható összegért Andrea Zagato olasz mérték utáni szabászatban gyártott autóját kapja. Az SZ-Design milánói főtervezője alumíniumból készítette az Aston Martin DB7-esen alapuló autó új – természetesen kézzel kalapált – külsejét. A tengelytávot lerövidítették, a nyomtávot kiszélesítették, így a 21 centivel rövidebb Zagato kivitel 100 kilóval könnyebb.

Az eredmény: érzéki kerekdedség, izmos törzs és a Zagatóra jellemző púpos tető, melynek hullámai a hátsó ablak mentén folytatódnak. A magas és rövid hátsó rész ellentétjét elöl az óriási rácsos orr képezi, amely – szájkosár ellenére is – mindenkit a harapásra figyelmeztet.

440 lóerő, 5,9 liter lökettérfogat jelenti a megfelelő hangulatot. A széria-DB7 20 lóerővel megnövelt, 440 lóerős V12-es motorja a rangjához illő utazást és 330 km/órás végsebességet tesz lehetővé.

A DB 7 Zagato belsejében csak az egy sebességfokozattal megnövelt 6-sebességes váltó utal az olasz módosításra – különben az angol úri klubok atmoszféráját őrzi a natúrszínű, speciálisan cserzett bőr garnitúrával és a műszerfalon elhelyezett klasszikus, érintetlenül hagyott kerek műszerekkel.