A Peugeot új sportmodellje a 206 RC 1

A Peugeot új sportmodellje a 206 RC

A Peugeot 206 RC-t egy 2 literes, 4 hengeres, 16 szelepes motorral szerelik, melynek teljesítménye 177 lóerő, nyomatékmaximuma 202 Nm. A már ismert 206 GTi-hez képest az RC jóval sportosabb kinézetet kapott, széles hátsó spoilerrel látták el a tervezők, dupla csövű kipufogó jelzi a világnak az erőtől duzzadó vasizmokat és a kerékméret is az átlagnál jóval nagyobb. A 17 colos alufelniken 205/40 R17-es gumik feszülnek stabilabb úttartást biztosítva.

Az RC nemcsak a külsején viseli sportos jellegét. A belső tér is a sportosságot tükrözi, a GTI-nél jóval mélyebb, alcantara bőr és szövet borítású sportülések jó szolgálatot teljesítenek gyors kanyarokban. A hátsó ülések is mélyebben vannak az átlagos 206 üléseinél, rajtuk két besüllyeszthető fejtámla és két hárompontos biztonsági öv található.

A műszerfal, hasonlóan a szintén most bevezetésre kerülő kombihoz, sportos jelleget sugároz, a műszerek számlapjai fehérek. A jó fogású sportkormány finom bőrrel van bevonva, melyet az ülésekkel összhangban szürke varrással láttak el.