Parti az utcán: Ford StreetKa és SportKa 1

Parti az utcán: Ford StreetKa és SportKa

Két évvel ezelőtt a Ford még koncepcióautóként mutatta be a Ford StreetKát, melynek sikerén felbuzdulva elhatározták, hogy az olasz Pininfarina céggel együttműködésben gyártani fogják.

Mind a StreetKát, mind a SportKát 1,6 literes 95 lóerős motor hajtja. Garantáltnak tűnik az élvezet, bár a végsebesség csak 173 km/óra és a százra gyorsulás is 12,1 másodpercig tart. Az átlagfogyasztás a gyártó szerint 7,9 liter/100 km.

A StreetKa két kivitelben lesz kapható. Az alapverzióban dominálni fog a fekete szín: fekete ülések, fekete belső borítás és polírozott alumínium váltógomb dobja fel az utasteret. Jó időben érdemes kinyitni a szövettetőt, amihez 30 másodperc elegendő.

A szériafelszereltség modelltől függően gazdagnak nevezhető. Alapáras lesz az ABS, a négy légzsák, a távirányítós központi ajtózár és az elektromos ablak. Várhatóan a 16 colos kerekek is az alapfelszereltség részét képezik majd. Felár ellenében rendelhető lesz légkondicionáló, fűthető és elektromosan állítható bőrbevonatú ülésgarnitúra fekete, bézs és piros színben.

A két modell magyarországi bevezetéséről és árairól még nincs információnk.