Új Seat Cordoba 2003-tól 1

Új Seat Cordoba 2003-tól

Szeptember 26-án, a Párizsi Autókiállítás első sajtónapján lesz először látható az új Cordoba. A közönség szeptember 28-a után tekintheti meg először Párizsban a kiskategóriás limuzinok piacán meghatározó újdonságot. A piaci bevezetés az idei év és a jövő év fordulójára várható.

A csomagtartó 30 literrel lesz nagyobb, mint a most futó változaté, űrtartalma tehát meghaladja a 480 litert. Ekkora csomagtartót ebben a méretkategóriában csak a hazánkban nem forgalmazott Fiat Siena (Palio limuzin) kínál.

A háromtagú, klasszikus vonalú karosszéria némileg megnőtt az elődhöz képest. Tengelytávja 17 milliméterrel nagyobb az elődnél, ami javítja a térkínálatot.

A futóművet a Seatnál áthangolták, hogy a Cordoba is a márkára jellemző sportos vezethetőséget nyújtsa. A dízelmotorok és a benzinesek az Ibizából és sok más VW-Skoda modellből ismertek. A 75 lovas és a 100 lóerős benzines 1,4 literes. A dízelek teljesítménye 64, 100 illetve 130 lóerő. Utóbbihoz a hatfokozatú váltó is alapáron jár.

Az Ibizához hasonlóan háromféle felszereltséggel lesz megvásárolható a kis limuzin, tehát Stella, Sport és Signo kivitelben.