Új Saab 9-3  – Nyolcmilliótól fölfelé 1

Új Saab 9-3 - Nyolcmilliótól fölfelé

A jelenleg érvényes árlista alapján 7 995 000 forinttól vásárolható meg az új Saab 9-3. Ezért az összegért két motor közül lehet választani. Az egyik az 1.8t jelű benzines, a másik az Opeltől átvett 2,2 literes turbódízel. Mindkét modell LINEAR felszereltséggel kerül ennyibe.

A turbós benzinesek mindegyike kétliteres, csak teljesítményük különbözik, ami 150 vagy 175 lóerő a most rendelhető típusok esetében.

A “LINEAR” és a “VECTOR” modellek árkülönbsége 1,3 illetve 1,4 millió forint. “ARC” felszereltséggel a Saab limuzinok 1,2 millió kerülnek többe, mint a “LINEAR” jelű alapmodellek.

A Saab 9-3 Sport Sedan már most rendelhető, de az autó tényleges bevezetésére őszig kell várni. Jó hír, hogy az említett összegek nem bevezető árak. Aki az elsők között rendeli meg az újdonságot, szeptember elején veheti át autóját.

A LINEAR az alapmodell, amelyben hat légzsák, menetstabilizáló elektronika, kipörgésgátló, első aktív fejtámla, központi zár, manuális légkondicionáló és négy elektromos ablakemelő van.

A bevezetés részeként Launch kivitelben, igen gazdag felszereltséggel rendelhetők a 9-3 modellek, de csak a 41. hétig (október elejéig). Már az ARC Launch modellekben is széria a vezetőülés elektromos állítása, a 16 colos könnyűfém keréktárcsa, az automatikus klímaberendezés, a sebességtartó automatika, a CD-lejátszós rádió hét hangszóróval vagy a kettős xenonfényszóró, amelyben nem csak a tompított, hanem a távolsági fényt is xenon izzó adja. A VECTOR launch verzió ennél sportosabb, 17 colos alufelnije és sportfutóműve van. A Launch felszereltségű autók ára 9 999 000 és 11 109 000 forint között változik.