Jövőre kezdi forgalmazni első pickup modelljét a Kia. A Tasman globális modell lesz, bár Európa nem szerepel a tervezett piacok között, a célba vett régiók (Korea mellett Ausztrália, Afrika és a Közel-Kelet) azonban arra engednek utalni, hogy strapabíró modellre számíthatunk.

Olyan autót épít a Kia, mint még soha 1

Ez némiképp meglepő, mert az lett volna a logikus lépés, hogy a Kia Tasman az Észak-Amerikában régóta forgalmazott, önhordó karosszériás Hyundai Santa Cruz (képeinken) átirata legyen.

A szűkszavú közleményben aránytalanul nagy hangsúlyt kap Ausztrália, mint fontos piac. Ráadásul a modell nevét is eleve a Kia itteni leányvállalata javasolta, így ha saját fejlesztésű modellről van szó, azt vélhetően a földrésznyi országban tervezték és nem elképzelhetetlen, hogy gyártani is itt fogják.

a videó a hirdetés után indul

Érdekes elképzelés volna egyébként, ha a Hyundai-csoport elektromos platformjára fejlesztene pickupot a Kia: ez esetben az EV9 praktikus rokonaként üdvözölhetnénk a márka első platósát, ennek azonban – épp az említett célországok miatt – vajmi kevés esélyét látjuk.