Nagytestvért kap a Toyota Proace City és a Toyota Proace. A Stellantis és a Toyota ugyanis egy új, nagyméretű haszongépjárművet bevezetve bővíti ki együttműködését, beleértve annak akkumulátoros, elektromos változatát is.

Az új, nagy méretű haszongépjármű a már jelenleg is az együttműködésből kikerülő kompakt és közepes méretű modellek mellett egészíti ki majd a Toyota európai kínálatát a meglévő partnerség keretében.

Az új modell a Stellantis gliwicei (Lengyelország) és atesszai (Olaszország) üzemeiben készül majd. A 2024 közepére tervezett új, nagyméretű haszongépjárművek egyben a Toyota európai történetének első belépését jelenti majd ebbe a kategóriába.

Olyan autót árul a Toyota Európában, amit eddig nem 1

A Stellantis és a Toyota együttműködése 2012-ben kezdődött, amikor a Citroën Jumpy és a Peugeot Expert testvéreként megjelent a Toyota közepes méretű, könnyű haszongépjárműve, a ProAce. Azt 2019-ben követte a kompakt méretű ProAce City, amelynek testvérei a Citroën Berlingo, az Opel Combo, valamint a Peugeot Partner és a Peugeot Rifter.

Az új Toyota modell vélhetően a manapság Fiat Ducato, Citroën Jumper, Opel Movano, Peugeot Boxer néven is ismert furgon következő generációjából kerül majd ki, amiből már jelenleg is létezik elektromos változat. A nagyobb, 75 kWh-s akkumulátorral elvileg 248 kilométert tudnak megtenni a furgonok.