Elon Musk már kora tavasszal arról számolt be, hogy a Tesla bizonyos típusai iránti kereslet „nevetséges mértékben” meghaladja a gyár termelési kapacitását. Ez halmozottan igaz a Cybertruck pickupra, amelynek gyártását évek óta képtelen beindítani a Tesla, de most úgy tűnik, 2023 elején elkészülhetnek az első példányok.

A gyártó weboldalán elkezdték felvenni az előrendeléseket az autókra. Eleinte a világ bármely részéből elfogadták a jelentkezést, mostanra azonban ez megváltozott: az USA-n, Kanadán és Mexikón kívüli érdeklődők visszapattannak az oldalról.

Európából nem rendelhető a Tesla űrhajó-pickupja  1

Hivatalosan nem indokolták meg a korlátozást, de szinte bizonyos, hogy így próbálják korlátozni a megrendelések felhalmozódását: Musk már a múlt héten azt nyilatkozta egy szakmai konferencián, hogy több mint három évbe fog telni, amíg legyártják az addig beérkezett megrendeléseket. Ugyanitt az is elhangzott a szájából, hogy elképzelhető, hogy szüneteltetik a rendeléseket – a jelek szerint egy köztes megoldás mellett döntöttek.

A Tesla nyerges vontatójával, a Semivel még cudarabbul állnak a dolgok, mint a Cybertruckkal. Kattints az alábbi linkre, és olvasd el, hogy juthatsz elektromos kamionhoz!